Queixo elaborado con leite de vaca de
explotacións de pastoreo das comarcas
Ulloa – Deza – Tabeirós – Terra de Montes

Queixo elaborado con leite de vaca de
explotacións de pastoreo das comarcas
Ulloa – Deza – Tabeirós – Terra de Montes

QUEIXO ARZÚA

Galardoado co ouro na XXI Cata de Queixos de Galicia

Este queixo cun mínimo de 9 días de maduración, está elaborado con leite pasteurizada de vaca, procedente de explotacións gandeiras sustentables que usan o pastoreo, e seleccionadas pola Cooperativa Cobideza, cun marcado carácter de elaboración tradicional e artesanal.
Presenta forma lenticular, de cortiza fina e elástica, brillante e lisa.
No interior, apréciase unha pasta uniforme, cremosa, sen gretas, dunha cor entre branco marfil brillante e amarelo pálido; mostra escasos ollos, redondeados e de distribución irregular.
Organolépticamente ofrece un aroma lácteo que lembra a manteiga, con matices de nata, vainilla e noz; sabor fundamental a leite, de acidez media-baixa e cun resaibo de persistencia global de tipo medio a longo.

QUEIXO ECOLÓXICO

O queixo ecolóxico graxo semicurado está elaborado con leite pasteurizada ecolóxica de vaca.
Ten unha cor amarelada, pajizo e unha textura moi fina, branda e cremosa que se desfai no padal. O seu sabor é moi suave, lixeiramente acedo e con aromas lácteos.

QUEIXO LEITE CRÚ

Este queixo, con un mínimo de 15 días de maduración, está elaborado con leite cru de vaca, procedente de ganderías sustentables en sistema de pastoreo, as cales son seleccionadas pola Cooperativa Cobideza. Destaca un marcado carácter de elaboración tradicional e artesanal.
Presenta forma lenticular, corteza fina e elástica, brillante e lisa. No seu interior apreciase unha pasta uniforme, cremosa e sen grietas, ducha cor entre branco marfil e amarelo pálido, mostra ollos redondeados e de distribución regular.
Organolépticamente, ofrece un aroma lácteo que lembra a manteiga, con notas de nata, vainilla e noz, sabor fundamental de leite, acidez media-baixa e cun resaibo de persistencia global de tipo medio-longo.

QUEIXO TETILLA

É un queixo amplamente coñecido e recoñecido pola súa peculiar forma cónica na gastronomía galega. Ten un período mínimo de 8 días de maduración, elaborado con leite pasteurizada de vaca procedente de explotacións gandeiras sustentables que usan preferentemente o pastoreo, e seleccionadas pola cooperativa Cobideza, do mesmo xeito que en D.Ou.P. Arzúa-Ulloa, cun estrito control de calidade e trazabilidad do leite en orixe.
Presenta unha característica forma cónica, cóncava-convexa, cortiza fina e elástica, de cor amarela palla. A pasta do seu interior é branda, cremosa e uniforme, de cor branca marfil a amarelado. Posúe un aroma suave, lixeiramente acedo que lembra ao leite en orixe. O seu sabor é eminentemente lácteo, que lembra á manteiga, lixeiramente acedo e salgado suave.

QUEIXO TETILLA ECOLÓXICO

É un queixo amplamente coñecido e recoñecido pola súa peculiar forma cónica na gastronomía galega. Ten un período mínimo de 8 días de maduración, elaborado con leite ecolóxica pasteurizada de vaca procedente de explotacións gandeiras sustentables que usan preferentemente o pastoreo, e seleccionadas pola cooperativa Cobideza, do mesmo xeito que en D.Ou.P. Arzúa-Ulloa, cun estrito control de calidade e trazabilidad do leite en orixe.
Presenta unha característica forma cónica, cóncava-convexa, cortiza fina e elástica, de cor amarela palla. A pasta do seu interior é branda, cremosa e uniforme, de cor branca marfil a amarelado. Posúe un aroma suave, lixeiramente acedo que lembra ao leite en orixe. O seu sabor é eminentemente lácteo, que lembra á manteiga, lixeiramente acedo e salgado suave.

REQUEIXO

É un queixo fresco, semigraso, válido para untar. Está elaborado con leite pasteurizada de vaca procedente de explotacións gandeiras sustentables e seleccionadas pola Cooperativa Cobideza.
No proceso de elaboración soamente emprégase callo e cultivos lácticos, respectando o método tradicional de callado e escurrido en sacos co posterior batido, momento no que se achega a textura desexada.
O requeixo é dunha cor branca, de aspecto moi pouco granulado ou mesmo textura mousse. Posúe un aroma suavemente acedo, que non impide proceder á súa cata.
O seu sabor é lixeiramente acedo e lácteo, o que supón un alimento ideal para mesturar con froitas, mel e posible substituto do yogourt en determinadas receitas de sobremesas.

QUEIXO BARRA

É un queixo con forma de barra (base máis ancha con respecto á cara superior), clasificado como graxo e madurado un mínimo de 8 a 10 días.
Elaborado de igual maneira que un tipo Arzúa-Ulloa e partindo da mesma selección coidadosa do leite en orixe.
A diferenza do tradicional Arzúa-Ulloa, presenta similares matices pero máis intensos no que a propiedades organolépticas refírese.
É un queixo ideal para todo tipo de acompañamentos, especialmente pola súa forma de corte para acompañar en tapas ou petiscos e canapés, e cunha excelente textura para fundir.

Este queixo cun mínimo de 9 días de maduración, está elaborado con leite pasteurizada de vaca, procedente de explotacións gandeiras sustentables que usan o pastoreo, e seleccionadas pola Cooperativa Cobideza, cun marcado carácter de elaboración tradicional e artesanal.
Presenta forma lenticular, de cortiza fina e elástica, brillante e lisa.
No interior, apréciase unha pasta uniforme, cremosa, sen gretas, dunha cor entre branco marfil brillante e amarelo pálido; mostra escasos ollos, redondeados e de distribución irregular.
Organolépticamente ofrece un aroma lácteo que lembra a manteiga, con matices de nata, vainilla e noz; sabor fundamental a leite, de acidez media-baixa e cun resaibo de persistencia global de tipo medio a longo.

O queixo ecolóxico graxo semicurado está elaborado con leite pasteurizada ecolóxica de vaca.
Ten unha cor amarelada, pajizo e unha textura moi fina, branda e cremosa que se desfai no padal. O seu sabor é moi suave, lixeiramente acedo e con aromas lácteos.

Este queixo, con un mínimo de 15 días de maduración, está elaborado con leite cru de vaca, procedente de ganderías sustentables en sistema de pastoreo, as cales son seleccionadas pola Cooperativa Cobideza. Destaca un marcado carácter de elaboración tradicional e artesanal.
Presenta forma lenticular, corteza fina e elástica, brillante e lisa. No seu interior apreciase unha pasta uniforme, cremosa e sen grietas, ducha cor entre branco marfil e amarelo pálido, mostra ollos redondeados e de distribución regular.
Organolépticamente, ofrece un aroma lácteo que lembra a manteiga, con notas de nata, vainilla e noz, sabor fundamental de leite, acidez media-baixa e cun resaibo de persistencia global de tipo medio-longo.

É un queixo amplamente coñecido e recoñecido pola súa peculiar forma cónica na gastronomía galega. Ten un período mínimo de 8 días de maduración, elaborado con leite pasteurizada de vaca procedente de explotacións gandeiras sustentables que usan preferentemente o pastoreo, e seleccionadas pola cooperativa Cobideza, do mesmo xeito que en D.Ou.P. Arzúa-Ulloa, cun estrito control de calidade e trazabilidad do leite en orixe.
Presenta unha característica forma cónica, cóncava-convexa, cortiza fina e elástica, de cor amarela palla. A pasta do seu interior é branda, cremosa e uniforme, de cor branca marfil a amarelado. Posúe un aroma suave, lixeiramente acedo que lembra ao leite en orixe. O seu sabor é eminentemente lácteo, que lembra á manteiga, lixeiramente acedo e salgado suave.

É un queixo fresco, semigraso, válido para untar. Está elaborado con leite pasteurizada de vaca procedente de explotacións gandeiras sustentables e seleccionadas pola Cooperativa Cobideza.
No proceso de elaboración soamente emprégase callo e cultivos lácticos, respectando o método tradicional de callado e escurrido en sacos co posterior batido, momento no que se achega a textura desexada.
O requeixo é dunha cor branca, de aspecto moi pouco granulado ou mesmo textura mousse. Posúe un aroma suavemente acedo, que non impide proceder á súa cata.
O seu sabor é lixeiramente acedo e lácteo, o que supón un alimento ideal para mesturar con froitas, mel e posible substituto do yogourt en determinadas receitas de sobremesas.

É un queixo con forma de barra (base máis ancha con respecto á cara superior), clasificado como graxo e madurado un mínimo de 8 a 10 días.
Elaborado de igual maneira que un tipo Arzúa-Ulloa e partindo da mesma selección coidadosa do leite en orixe.
A diferenza do tradicional Arzúa-Ulloa, presenta similares matices pero máis intensos no que a propiedades organolépticas refírese.
É un queixo ideal para todo tipo de acompañamentos, especialmente pola súa forma de corte para acompañar en tapas ou petiscos e canapés, e cunha excelente textura para fundir..